Jouw droomkeuken inrichten…

Inspiratie tijd: 3 minuten

Soms kom ik inspiratiefoto’s tegen van die gezellige leefkeukens… Waar je met vrienden en familie kunt borrelen, dineren of waar je zelf lekker kunt werken. Ik mis dat wel eens in mijn huis, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar inspiratie voor de keuken. Hoe kun je de keuken nou het beste inrichten? Op welke manier haal je echt alles uit de beschikbare ruimte die je hebt? Je leest het in deze blog!

Beschikbare ruimte

Je hebt zoveel verschillende keukens. Grote keukens, kleine keukens… Voordat je een keuken gaat inrichten, moet je eerst kijken naar de beschikbare ruimte en natuurlijk ook naar jouw behoeften. Heb je een gezin, woon je alleen of samen met je partner? Dit is ook bepalend voor hoe jij jouw keuken gaat inrichten. Ik woon samen met mijn vriend en onze keuken is in dezelfde ruimte als de woonkamer, oftewel een open keuken. Toch mis ik het huiselijke in onze keuken wel eens. Is dit herkenbaar voor jou? Kies dan voor een (vitrine)kast, waar je bijvoorbeeld je mooiste servies in kunt zetten. Dit geeft gelijk een interessante uitstraling. Je hoeft namelijk niet al je servies op te bergen achter keukenkastjes! Onderstaande vitrinekast vind ik erg gaaf!

Heb je juist een kleine keuken en is het al knus genoeg? Kijk dan eens naar de overbodige spullen die je weg kunt halen of kunt opbergen. Laat niet te veel op je aanrecht staan. Denk bijvoorbeeld aan overbodige woonaccessoires en/of keukenmachines die eigenlijk alleen maar in de weg staan. Soms staat het mooier als je aanrecht wat leger is. Dit geeft direct een ruimtelijker effect.

Zitplekken in de keuken

Heb je, net als ik, een open keuken? Dan kun je de eettafel leuk combineren met je keuken. Kijk bijvoorbeeld naar de stijl en kleur(en) van jouw keuken. Zorg voor het nodige contrast! Heb je een donkere keuken? Kies dan voor een mooie houten tafel. Op deze manier springt de tafel er echt uit. Een aantal leuke stoelen in verschillende kleuren en je hebt een prachtige, sfeervolle eethoek.

Heb je een grote leefkeuken en heb je veel zitplekken nodig? Kies dan voor bijvoorbeeld een uitschuifbare tafel. Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg zitplaatsen hebt én dat het geheel niet wegvalt. Speel dus met de grootte van een eettafel in combinatie met de beschikbare ruimte.

Zorg voor de juiste match!

Hieronder zie je mijn eethoek, waarbij je ook de stoelen van Henders & Hazel ziet. Ik heb de Elza eetkamerstoelen in twee verschillende kleuren. Je ziet gelijk dat dit veel sfeer met zich mee brengt! Ik vind het dus echt een aanrader om meerdere kleuren terug te laten komen in de eethoek en keuken.

Ben je op zoek naar meerdere nieuwe meubels voor de keuken/eethoek? Om de rust te behouden vind ik het erg mooi om te kiezen voor dezelfde kleur hout. Op de onderstaande foto zie je dat de houten kast, eettafel, het houten plafond en de hanglamp goed met elkaar matchen qua materiaal! Dit zou ik in mijn eigen huis nog wel willen veranderen. Hout brengt zoveel sfeer met zich mee!

Hoe zou jij jouw droomkeuken en/of eethoek inrichten? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Inspiratie voor een lichte industriële look

De industriële woonstijl is ontzettend populair op dit moment en zie je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *