Je keuken optimaal inrichten

Inspiratie tijd: 2 minuten

De keuken is een heel belangrijk onderdeel in huis, die zeker niet vergeten mag worden. In deze blog geef ik je een aantal tips hoe je je keuken het beste kan inrichten.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Je wilt natuurlijk dat je keuken er opgeruimd en strak uit ziet. Zonder dat je alle pannen en servies ziet staan. Genoeg kastjes is dus echt een must. Je kunt ook kastjes aan de muur hangen voor nog meer opbergruimte. De keukenkastjes zijn ook weer in te delen naar jouw wens. Heb je veel bestek? Dan raad ik een keuken aan met genoeg lades! Op deze manier kun je alles goed opbergen. En, de pannen… die moet je ook kwijt kunnen. Altijd slim om eerst even te kijken naar de grootte van de pannen en van de kast natuurlijk. Kom je uit met de opbergruimte?

Ik zag deze keuken hieronder en kijk hoeveel kastjes en opbergmogelijkheden!

 

Kies de juiste kookplaat

Het kiezen van een kookplaat is ook heel belangrijk. Het is een persoonlijke keuze. Hoeveel kookpitten heb je nodig? Als je uitgebreid kookt is het belangrijk dat je voor meerdere kookpitten kiest. Ook moet je de ruimte erop afstemmen. Wil je liever geen vlam of gas? Dan raad ik inductie aan. Hierbij wordt echt alleen de kookpit warm.

Een niet geheel onbelangrijk punt is het schoonmaken van de kookplaten. Een inductie kookplaat is gemakkelijk en snel schoon te maken. In tegenstelling tot de gas kookplaten die met wat meer moeite schoon te krijgen zijn. Deze heb ik gespot bij Budgetplan!

Decoratie in je keuken

Je keuken hoeft er zeker niet saai en eenvoudig uit te zien. Je kunt zelfs de keuken helemaal naar jouw stijl inrichten. Zet een leuke houten snijplank neer. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens erg stijlvol. Je mooiste servies kun je ook in een nisje of op een mooie plank decoreren. Een ander decoratie idee is het gebruik maken van plantjes. Niet zomaar plantjes, maar eetbare planten. Denk aan bieslook, peterselie, munt en tijm. Erg leuk!  

Hoe decoreren jullie je keuken? Ik ben benieuwd! Liefs Romée.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Budgetplan.nl. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Wat zijn de musthaves voor het opbergen van spullen?

Iedereen kent het wel, overal door het huis slingeren spullen. Je wilt...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *