Is click vinyl iets voor jou?

Inspiratie tijd: 3 minuten

De basis voor ons huis is toch wel de vloer. We kunnen er niet omheen dat we een fijne, stevige vloer nodig hebben. Maar waar let je eigenlijk op bij het kiezen van een vloer? En wat zijn de mooiste vloeren die passen bij de woontrends van 2020? Lees mee en ontdek in deze blog veel inspiratie op het gebied van vloeren! 

Woontrends 2020

De eerste woontrend die ik wil uitlichten is back to basic. We zien dat steeds meer mensen kiezen voor een rustig interieur met hier en daar een uitval naar een opvallend kleurtje op de muur. Door je interieur vrij rustig te houden, kun je voldoende afwisselen en dat is wel zo prettig. Je zit namelijk niet vast aan één kenmerkende interieurstijl. Ook kiest men veelal voor natuurtinten in hun huis, gecombineerd met aardse materialen. Naast deze rustige hoek, is er ook een wat uitgesprokenere woontrend: boho chique. Een chique uitstraling, met diepe kleuren (denk aan donkerblauw) en luxe materialen. Tussen de twee verschillende trends zijn natuurlijk nog veel andere trends: de bohemian stijl (met veel planten), industrieel wonen of juist de landelijke look. Ook deze trends blijven terugkomen in 2020. 

Maar welke vloeren passen hierbij?

Zoals ik de blog al begon, gaan we kijken naar welke vloeren passen bij de huidige woontrends. Wanneer je van een rustig interieur houdt, raad ik aan om te kiezen voor een neutrale vloer. Denk aan een lichte houttint. Hier kun je eindeloos mee combineren! Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan click vinyl? Een vinyl vloer, ook wel bekend als LVT, vinyl stroken, pvc vloer of klikvinyl, is een echte aanrader. Het is een hoogkwalitatieve plank met een fijn kliksysteem. Hierdoor kun je het makkelijk plaatsen. Win-win! 

Hierbij kun je kiezen voor een lichte houttint, maar bijvoorbeeld ook voor donkergrijs. Je kunt dus beide kanten op! Kijk goed naar jouw meubels om in te schatten wat het beste bij jou past. Heb je veel donkere meubels? Zorg voor voldoende contrast en ga voor een lichte vloer. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. 😉 

Welke vloer voor welke ruimte?

Nu vraag je je misschien af welke vloer je het beste kunt kiezen voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer of juist de badkamer. Laten we eens kijken naar de badkamer. Hier zijn veel mogelijkheden voor, zelfs laminaat. Laminaat badkamer? Jazeker! Tegenwoordig zijn er ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen, waardoor zelfs laminaat geschikt is voor de badkamer. Door een waterafstotende beschermlaag kan er geen water de vloer binnendringen. Dit geldt ook voor de voegen, die van een speciale waterbestendige afwerking zijn voorzien. Dus, een vloer voor de badkamer of het toilet? Geen probleem! Kijk eens de website van Floorhouse. Hier vind je veel keuze. 

Tips bij het kiezen van een vloer

Ga je binnenkort een vloer uitkiezen? Kijk dan goed naar het feit of je er nog lang plezier van zult hebben. Een rustige, neutrale vloer komt vaak goed tot z’n recht bij verschillende interieurstijlen. Of je nou van een uitgesproken stijl houdt of het liever wat meer basic houdt. Ook het materiaalsoort is belangrijk. Ga je voor click vinyl? Of juist een mooie laminaat? Elke vloer komt in een andere ruimte weer beter tot z’n recht. Op de website van Floorhouse vind je in ieder geval meer informatie over de voordelen en de exacte specificaties. 

Hopelijk heb ik je op weg kunnen helpen bij het kiezen van een nieuwe vloer. Laat het ons weten in een reactie! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Meubels waarmee je een sprookje creëert in eigen huis

Laatst ben ik op zoek geweest naar een mooie tafel voor het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *