Hoeveel kun je eigenlijk lenen voor een woning?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Heb jij plannen voor een nieuw huis? Superleuk! Hier komt veel bij kijken… denk bijvoorbeeld aan wat voor meubels jij gaat kiezen, wat voor kleuren jij wil gebruiken, maar ook niet te vergeten: hoe veel je eigenlijk kan lenen voor een woning? Uiteraard is dit een belangrijke stap voordat je aan de slag gaat. In deze blog lees je daarom een aantal handige tips. Let’s start!

Geschatte indicatie lening

Voordat je gaat nadenken/fantaseren over hoe je jouw toekomstige huis wil gaan inrichten is het belangrijk om goed te kijken naar wat jij maximaal kan lenen. Hoeveel kan ik lenen hypotheek Dat is een goede vraag. Het maximale bedrag kun je gemakkelijk online berekenen en is een indicatie! Wat je werkelijk kunt lenen wordt uiteindelijk bepaald door de kredietverstrekker waar je de lening aanvraagt. De meeste geldverstrekkers hanteren wel dezelfde algemene leennormen, dus op die manier kun je alsnog een goede inschatting maken.

Maximaal lenen?

Blijf wel goed nadenken en wees niet onverstandig. Het is namelijk heel fijn om te weten wat jij maximaal kan lenen. Het is daarnaast wel verstandig om goed te bedenken welk bedrag je daadwerkelijk nodig zal hebben. Geld lenen kost namelijk altijd geld, dus meer lenen als je het niet nodig hebt is wel een beetje zonde. Laat je daarom niet zomaar gaan en koop grote aankopen, want uiteindelijk moet je alles alsnog terugbetalen!

Lopende lening

Heb je al een lening lopen? Dan is het goed om te kijken of je die wellicht kunt oversluiten naar een nieuwe lening. Koop op afbetaling en ook creditcard krediet en rood staan op je rekening zijn dure vormen. Neem daarom het totaalbedrag over naar je nieuwe lening en op die manier kun je de rente enorm verlagen.

De inrichting

Wanneer je uiteindelijk een huisje hebt gevonden is het leukste van allemaal natuurlijk de inrichting! Ga lekker aan de slag met Pinterest borden maken voor inspiratie en stap ook een beetje uit je comfortzone. Ga eens voor een kleur of vorm die je nog niet vaak hebt gekozen en kijk hoe verrassend het kan zijn in huis. Donkerblauw, pastelkleuren en zwart met goud zijn kleuren die we veel in interieurs gaan zien in 2021. Extra leuk om hier rekening mee te houden bij het uitzoeken van jouw items.

Naast het kiezen van mooie items is het dus ook slim om je goed te verdiepen in een lening. Meer weten of heb je vragen? Stel ze gerust!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Prachtige kunst voor in je huis van KUNSTBLOC

Ik was de afgelopen tijd opzoek naar een andere manier om een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *