Hoe zorg je dat je tv minder opvalt?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Volgens mij blijft de televisie voor iedereen wel een dingetje in een huis. Vooral als de televisie uit staat, ziet het er niet echt gezellig uit. In deze blog vertel ik je daarom meer over een oplossing om er toch iets moois van te maken.

Maak de tv onderdeel van je interieur

Zie de tv niet als ‘het zwarte vlak’, maar wees creatief! Hang je tv bijvoorbeeld op en hang er allemaal fotolijsten met posters omheen. Wil je meer sfeer in je interieur? Kies dan voor een houten achterwand en hang daar je televisie aan op.  

Kies een mooi tv-meubel

Wanneer je een mooi tv-meubel hebt, past je tv al een stuk beter in een interieur. Zo maak je je tv onderdeel van je interieur en valt als het ware het zwarte vlak weg. Er zijn veel verschillende tv-meubels en daardoor kan het misschien lastig zijn om te komen tot het juiste model. Het is in ieder geval cruciaal dat je voldoende ruimte hebt voor de televisie. Koop dus niet een te klein tv-meubel. Wanneer je een groter tv-meubel hebt, kun je het namelijk ook weer leuk stylen met woonaccessoires (hierover later meer ;-)). Het tv-meubel hieronder vind ik zo gaaf!

Bij het kiezen van een tv-meubel kijk je ook naar de hoeveelheid spullen die jij moet opbergen: spelcomputers, kabels, afstandbedieningen en dergelijke. Wel zo mooi als je dit achter deurtjes kunt opruimen. Kijk bijvoorbeeld naar het tv-meubel hieronder. Het meubel heeft veel lades met genoeg opbergruimte. Maar wil je toch nog iets showen, dan kan dat ook met dit tv-meubel door het kleine stukje open ruimte. Ideaal!  

Ook dit tv-meubel heeft genoeg opbergmogelijkheden!

Hoef je niet veel op te ruimen en heb je eigenlijk amper iets bij je tv staan? Kies dan voor een open model. Dit zorgt ervoor dat het ruimtelijker oogt.

Let op het materiaal van je tv-meubel

Het soort materiaal maakt dat een tv-meubel de gewenste sfeer uitstraalt. Mis je sfeer in jouw huis? Ga dan voor een houten tv-meubel als op onderstaande foto! Hout kun je perfect combineren met andere natuurlijke materialen, planten en leuke woonaccessoires, maar het belangrijkste: het brengt veel warmte in een interieur. Wanneer je juist jouw interieur te druk vindt, kies je voor een eenvoudig meubel. Als je een materiaalsoort kiest dat bij jou past, zorgt dit voor eenheid. Het blijft een rustig geheel. Zo valt de televisie dus minder op!

Of wat dacht je van dit mooie houten tv-meubel? Zo mooi!

Decoreer je tv-meubel met leuke woonaccessoires

En nu verder met de woonaccessoires! Zoals ik net vertelde, raad ik aan om te kiezen voor tv-meubels met genoeg ruimte naast de tv. Plaats er bijvoorbeeld een leuk plantje of een fotolijstje naast. Voor extra comfort raad ik aan om ook een lampje naast de televisie te zetten. Hierdoor kijk je rustiger naar de televisie, doordat de achtergrond wat verlicht is.

Wanneer je genoeg ruimte om het tv-meubel heen hebt, is het ook erg leuk om er een grote plant of een grote accessoire naast te zetten. Kies dan voor een accessoire of plant die iets hoger is. Het tv-meubel hierboven vind ik heel mooi! Er is ook genoeg ruimte om iets leuks naast je tv te zetten en het heeft een ruimtelijke look door de open lades.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw televisie goed past bij jouw interieur? Ik ben benieuwd!

Liefs, Eva.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
,
More from Larissa Enderink

Wat kleur met je interieur doet!

We zien het steeds vaker in huizen en interieurtrends terugkomen: kleur! Iedereen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *