hoe kies je goed beddengoed?

Inspiratie tijd: 2 minuten

De slaapkamer is een fijne plek in je huis. Je brengt hier veel tijd door en daarom moet het er fijn, gezellig en leuk uitzien! De stijl en de meubels moeten goed bij elkaar passen, maar de slaapkamer draait eigenlijk om één ding: slapen! Het is daarom goed om de juiste matras, bed en beddengoed te hebben. Maar hoe kies je dat precies? Ik vertel het je graag in deze blog! Let’s go.

Kleuren

Allereerst is het belangrijk dat jij een stijl kiest. Zorg dat alles goed bij elkaar staat. Denk hierbij ook aan de kleuren die jij gebruikt in de kamer. Houd jij van een rustige look? Ga dan voor een neutrale basis. Zorg dat je basismeubelen neutrale kleuren hebben, zoals wit, grijs en andere lichte tinten. Uiteraard kun je in het beddengoed, gordijnen etc. wat meer kleur toevoegen, zodat het een mooie combinatie wordt. Ideaal, want deze items kun je gemakkelijk per seizoen vervangen. Leuk om elk seizoen andere kleuren te gebruiken in de kussen op het bed of het beddengoed bijvoorbeeld.

Welk beddengoed past bij jou?

Iedereen is zo verschillend en dus ook het beddengoed! Misschien heb jij het snel warm in de nacht of leg jij het liefst 3 dekens op elkaar? Het kan allemaal! Hier kun je goed rekening mee houden wanneer je beddengoed gaat uitkiezen. Ben jij echt een koukleum? Kies dan voor flanel. Dit past zich namelijk snel aan je lichaamstemperatuur aan en houdt daarom goed de warmte vast. Daarnaast slaapt het heel fijn, omdat het zo zacht is! Win-win.

Heb jij het juist snel warm in de nacht? Kies dan voor een dekbedovertrek van katoen perkal of katoen renforcé. Deze stoffen ademen genoeg, zodat jij het niet te warm zal krijgen. Daarnaast nemen de dekbedovertrekken gemakkelijk vocht op!

Heb jij het niet warm, maar ook niet koud in de nacht? Dan ben jij een gemiddelde slaper. Hiervoor kun jij het beste gaan voor een katoen satijn. Dit is een heerlijk zacht overtrek dat glad, zacht en ademend is.

Yumeko beddengoed

Last but not least: Yumeko beddengoed. Ik ben er helemaal weg van! Zij hebben een enorm breed assortiment met heel veel mooi en fijn beddengoed. Voor elke stijl zit er iets bij en dat maakt het zo gaaf.

Voor welk overtrek ga jij? Laat het weten in de reacties!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Stoere verlichting

Winter is coming! Inspiratie op het gebied van woonverlichting is altijd een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *