Een PVC vloer heeft meer voordelen dan je denkt!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Misschien ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis of gaat je binnenkort verhuizen. Het kiezen van een nieuwe vloer kan erg lastig zijn! Er komt namelijk veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kleur, kwaliteit en het materiaal. Het is namelijk fijn als de vloer bestemd is tegen van alles en nog wat. Een vloer die deze kwaliteit beschikt is de PVC vloer. Wellicht heb je weleens gehoord over een PVC vloer. In deze blog lees je alle voordelen! Lees je mee?

Wat is een PVC vloer?

Ik zal je eerst iets meer vertellen over een PVC vloer. Dit is namelijk een houtvrije vloer die gemaakt is van kunststof en verschillende lagen PVC. Het lijkt erg op een houten vloer en zijn bijna niet te onderscheiden van elkaar. Het voordeel van deze vloeren is dat deze beide goed schoon te maken zijn met een stofzuiger en dweil. Wel heeft een PVC vloer meerdere voordelen, vandaar dat ik je dat in deze blog ga vertellen.

Lang plezier van je vloer

Het eerste voordeel van een PVC vloer is het het een vloer is die lang mee gaat. Het is een stuk sterker dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Er zit een goede slijtlaag op, waardoor er weinig tot geen beschadigingen op kunnen komen. Vandaar dat de prijs van een PVC vloer wel hoger ligt dan laminaat of vinyl.

De vloer past zich aan

Dit is echt ideaal! De PVC vloer past zich aan, aan de temperatuur van de omgeving. Als het dus warm is, wordt de ruimte geabsorbeerd en wordt de vloer ook warm. Daarnaast is de vloer ook geschikt voor vloerverwarming. Dit komt, omdat deze vloer een lage warmteweerstand heeft in tegen stelling tot laminaat bijvoorbeeld.

Geluiddempend

De PVC vloeren zijn erg geluiddempend en dat is erg prettig. Vooral wanneer je in een rijtjeshuis woont is dit erg prettig voor je buren. Het materiaal absorbeert, waardoor alle geluiden worden verminderd.

Bestand tegen vocht

Het ideale van deze vloer is dat deze ook nog eens vocht bestendig zijn. Wil je een PVC vloer in je badkamer? Geen probleem. Daarnaast heeft de vloer ook nog eens weinig onderhoud nodig. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe een doekje langs de vloer halen.

Ben jij ook zo enthousiast geworden en ben jij op zoek naar een vloer? De plak pvc vloeren van pvcvloeren.nl zijn echt mijn favoriet! Neem eens een kijkje op de site en zoek naar een vloer die bij jou past. Liefs, Larissa.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een retro interieur met een moderne twist

Waar denk jij aan bij retro? Vrolijke printjes, peace symbolen, veel kleur....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *