Een elektrische sfeerhaard: waar let je op?

Inspiratie tijd: 3 minuten

In de wintermaanden is het tijd om je huis gezellig te maken. En, hoe kan dat nou beter dan met een gezellig vuurtje? 😉 Misschien heb je het zelf ook weleens op televisie opgezet bij gebrek aan beter: zo’n filmpje van een paar uur lang waar een mooi ‘knisperend’ vuurtje op te zien is. Ik zeg: tijd voor verandering! Een elektrische sfeerhaard is het helemaal en vind ik echt een aanrader. Maar waar let je nou eigenlijk op? Wat zijn de do’s en don’ts? In deze blog lees je er meer over! Laten we beginnen. 

De voordelen van een elektrische sfeerhaard

Laten we beginnen met de voordelen van een elektrische sfeerhaard. Het ziet er namelijk niet alleen gezellig uit, maar – in tegenstelling tot het standaard YouTube filmpje 😉 – geeft het ook warmte! Je hebt dus echt een extra warmtebron in huis. Vooral nu het wat kouder wordt buiten is het wel zo fijn dat je er ook echt wat aan hebt qua warmte. Wat tevens fijn is, is dat je kunt kiezen voor het perfecte formaat. Heb je een kleinere woonkamer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sfeerhaard op wieltjes. Ideaal! Zo kun je het namelijk gemakkelijk verplaatsen. Heb je een grote woonkamer en wil je een vaste plek voor de haard? Dan kun je kiezen voor een vaste sfeerhaard. 

Hoe zit het nou met het vuur? 

Je vraagt jezelf misschien nu af hoe het met het vuur zit. Elektrische sfeerhaarden hebben nepvuur. Dit geeft een mooie, gezellige sfeer! Elke openhaard heeft een prachtig vlameffect! Het lijkt in principe net echt. En, extra handig: het maakt niets uit waar je de haard plaatst. Misschien wil je het niet in de woonkamer, maar juist in de slaapkamer of keuken! 

Warmte in huis…

Er zijn verschillende warmtestanden als het gaat om elektrische sfeerhaarden. Je kunt meestal kiezen tussen 1000 en 2000 Watt. Maar sommige haarden hebben ook een lagere Watt. Mijn tip is om goed af te wegen wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat aansluit op jouw wensen. 

Andere mogelijkheden? Kies voor een houtkachel! 

Vind je een elektrische sfeerhaard niets en wil je gaan voor echt vuur? Ga dan voor een houtkachel. Een houtkachel kopen? Kijk dan goed naar wat past in jouw woning, veranda of overkapping. Het is toch wel ultiem genieten als je dat vuur lekker hoort knisperen, een warme choco erbij en genieten maar. Een houtkachel is wel wat meer werk dan een elektrische sfeerhaard. Je hebt namelijk een rookkanaal nodig en natuurlijk het hout om ervoor te zorgen dat het vuur aan blijft! 

Ik zei net al dat het belangrijk is te kijken wat past bij jouw woning, maar ook naar wat jouw verwachtingen zijn. Wil je dat de hele woonkamer wordt verwarmd? Of gaat het je puur om de sfeer? Door hier goed naar te kijken weet je zeker dat je de juiste houtkachel koopt. 

Styling

Tijd voor de styling! Je wil natuurlijk ook dat het goed past bij je interieur en dat het er gezellig en stylish uitziet. Maar hoe zorg je ervoor dat een elektrische sfeerhaard of houtkachel het beste uitkomt? Zorg ervoor dat je de rest rustig houdt en dat je kiest voor warme kleuren. Op deze manier stimuleer je nog meer de warme uitstraling! Perfect voor de winter. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tint op de muur, verschillende kussens of leuke kaarsen. Wat ik ook altijd leuk vind is om het te combineren met een mooi schapenvacht. Die kun je op de grond leggen of juist over een stoel/bank. Planten mogen natuurlijk niet ontbreken. Dat is altijd een goed idee! 😉 Lees ook eens onze blog over hoe je een warm interieur creëert! 

Als je voor een houtkachel gaat, dan is het natuurlijk extra leuk om het hout ook leuk op te bergen. Misschien doe je het in een open mand ernaast of gebruik je er een open kast voor. Ik vind dat hout altijd veel sfeer met zich meebrengt en dat je het best kan laten zien! Superleuk! Ga vooral ook eens inspiratie bekijken en vergelijken. Zo heeft Andrea van LivingHip ook een houtkachel – prachtig! 

En… Waar zou jij voor gaan? Een elektrische sfeerhaard of een houtkachel? Ik ben benieuwd waar jij voor zou kiezen. Beide hebben een prachtige uitstraling en natuurlijk zijn er altijd voors en tegens te bedenken. Kijk goed naar jouw wensen, woning en verwachtingen. Dan maak je zeker weten de juiste keuze! Heel veel succes. Liefs. 

Comments

comments

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Furnlovers

Maak je huis winter ready!

De zomer is nu dan toch echt voorbij… De dagen worden korter...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *