DIY project: het maken van een home office

Inspiratie tijd: 6 minuten

Momenteel werken we allemaal meer thuis dan ooit. Een fijne werkplek is dan echt een musthave. Maar wat als je nog geen kantoorruimte hebt? Of wanneer je geen kamer over hebt? Dan kun je zelf een home office creëren! In deze blog laten we je zien hoe je van je zolder een thuiskantoor kunt maken. Lees je mee? 

Zolder

Heb jij ook een zolder? Ideaal! Hier kun je genoeg spullen opruimen, de was ophangen en ga zo maar door. Maar wat als je één grote ruimte hebt? Benut deze ruimte slim en deel het op in één of meerdere kamers. Handig voor als je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding verwacht ;-), maar het kan ook heel fijn zijn als je (meer) thuiswerkt. Op deze manier heb je echt een plek waar je heen kunt gaan om te werken en jezelf even kan afsluiten van je dagelijkse omgeving. 

Maak een voorzolder

Wil je een extra kamer creëren op zolder? Lees deze blog dan vooral verder, want als je dit project zelf uitvoert heb je voordat je het weet een kamer extra. Wij hebben onlangs een mooi project uitgevoerd, namelijk het maken van een voorzolder. Op deze manier kan je bijvoorbeeld het wasgedeelte bij het begin van de zolder houden en kun je door middel van een gipswand en een deur een mooie afscheiding maken naar bijvoorbeeld een home office (of een extra slaapkamer). 

Gereedschap en materialen 

Een belangrijke tip is om het juiste gereedschap te hebben. Gereedschap waar je goed en efficiënt te werk mee kunt gaan. Wij zijn eerst onszelf gaan verdiepen in hoe we dit project moesten aanpakken. Hiervoor hebben we metal stud profielen en gipsprofielen gebruikt. Het is belangrijk dat alles waterpas wordt opgemeten, voordat er iets bevestigd wordt. Op deze manier weet je zeker dat alles goed op elkaar aansluit en dat er uiteindelijk een sterke constructie ontstaat. Je begint met de liggers op de grond te bevestigen. Uiteindelijk komen hier de staanders op en worden de gipsplaten daartussen bevestigd. 

Dremel DSM20 

De Dremel DSM20 is een super fijne, compacte zaag met een duidelijk zicht op de zaagsnede. Hiermee kun je nauwkeurig rechte zaagsneden en groeven in materiaal tot een dikte van 20 mm zagen! De Dremel DSM20 wordt geleverd met slijpschijven die in combinatie met de stofafzuiging schoon werk in hout, metaal, kunststof, steen en tegels mogelijk maken. Bij dit project hebben wij de Dremel DSM20 gebruikt voor de gipsplaten. Wil je zien hoe gemakkelijk je het kunt gebruiken? Bekijk dan eens deze video!

Bosch accuschroefboormachine en boren bitset 

Deze handige boren-en schroefbitset kun je gebruiken in combinatie met alle Bosch boormachines die geen SDS-Plus-boorkop beschikken, ideaal! In deze set zitten er maar liefst 91 items die je kunt gebruiken. Op die manier zit er altijd wel iets bij dat je kunt gebruiken. Van een ratelschroevendraaier tot aan een magnetische uitschuifbare pen. Daarnaast passen alle onderdelen netjes in de koffer. Opgeruimd staat netjes ;-). De boormachine is eenvoudig in gebruik, dankzij de geïntegreerde versnellingskeuze. Het is compact en lichtgewicht, door de borstelloze EC motor. Ideaal! Tip: de accu van deze machine is universeel en verwisselbaar voor alle andere Bosch 18 V doe-het-zelf tuingereedschappen, zoals een kettingzaag, bladblazer, schuurmachine, maar ook zelfs een stofzuiger! Handig om geld te besparen en goed voor het milieu. 

Dremel 4250 

Verder hebben we voor de make-over ook de Dremel 4250 gebruikt. Dit is erg handig om uitsnedes te maken in bijvoorbeeld hout. In onze video laten we dit duidelijk zien. Je kunt namelijk een houtsnijschijf gebruiken om uitsnedes te maken, zodat je later de u-profielen goed kunt bevestigen tegen de muur. 

Before van de zolder 

Extra leuk natuurlijk om jullie eerst even de before te laten zien van de zolder. Hieronder zie je een aantal foto’s van hoe het eruit zag! Zoals je ziet was het één grote ruimte. Genoeg opbergruimte dus, maar op deze manier haal je niet alles uit de ruimte. Erg zonde! 

Aan de slag! 

Tijd om ermee aan de slag te gaan. De metal stud profielen worden, zoals eerder gezegd, eerst bevestigd op de grond. Vervolgens komen daar de staanders op. Voorafgaand is uiteraard alles eerst goed opgemeten. Het is belangrijk dat je genoeg metal stud profielen hebt om de gewenste muur te kunnen maken, volgens de juiste afmetingen. Tip: hou ruimte over voor een deur, zodat je deze later kunt plaatsen óf kies voor een deur die je eerst moet plaatsen waarna vervolgens de gipswand wordt gemaakt. 

Uiteindelijk krijg je dan de constructie van de wand met de staanders. 

En, daarna is het tijd voor de gipswanden! Zoals we hierboven hebben uitgelegd, hebben we hiervoor de Dremel DSM20 gebruikt. Dat werkt echt superhandig en snel. Zéker een musthave voor projecten zoals deze. De gipsplaten worden bevestigd en uiteindelijk staat de muur. Tussen twee lagen gipsplaten wordt nog isolatiemateriaal geplaatst. 

Aan de andere kant van het isolatiemateriaal wordt weer een gipsplaat geplaatst. Dit herhaal je tot de hele muur staat. Wat een verschil al gelijk! Het is natuurlijk wel belangrijk om alles netjes af te werken. Hiervoor kun je glasvezelbehang gebruiken, zodat het strak en netjes oogt. 

Als alle gipsplaten zijn bevestigd, is het belangrijk om alle naden en gaatjes van de schroeven af te werken en dicht te smeren. Dit omdat het dan niet door het behang meer zichtbaar is. Wanneer het behang is bevestigd kun je de muren bijvoorbeeld verven in de kleur(en) die jij wil. 

Op de foto hieronder zie je nog de naden en schroeven. 

Met het behang en daarover de witte verf ziet het er zo uit als hieronder. Een superstrak resultaat! 

  

De andere kant van de wand heeft een bloemenbehang met daaronder een lambrisering. Hier zie je ook dat de deuren zijn geplaatst. 

Het resultaat

Tijd om het resultaat met jullie te delen. Wauw, wat een verschil! Er is gekozen voor een metalen hoekbureau bureau, in combinatie met een zelfgemaakt houten blad. Dit geeft een mooie industriële look en het is daarnaast erg handig dat je veel plek hebt om aan te werken. En, natuurlijk… extra leuk dat je er genoeg mooie decoratie en woonaccessoires op kwijt kunt. 😉 Superhandig dat je op deze manier zelf een thuiskantoor kunt creëren. Op deze manier heb je jouw eigen ruimte en kun je fijn en geconcentreerd werken. Wat vinden jullie van het resultaat? 

 

Wil je meer weten over het handige gereedschap van Dremel of Bosch of ga jij binnenkort ook beginnen aan een project in huis? Neem dan zeker eens een kijkje op de website. Succes!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Unieke salontafel en bank in één van Home@Home?

Hoi allemaal! Vandaag vertel ik jullie het een en ander over de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *