DIY met Dremel voor jouw home office

Inspiratie tijd: 8 minuten

Onlangs hebben we in een blog verteld dat we een thuiskantoor hebben gecreëerd op zolder. Ideaal nu we meer thuis moeten werken. Een thuiskantoor moet niet alleen praktisch zijn, maar het is natuurlijk ook fijn als het er leuk en gezellig uitziet. Tijd om het aan te kleden! Wist je dat je ook gemakkelijk zelf aan de slag kunt met mooie en praktische accessoires? Wij hebben drie hele leuke DIY’s voor jullie – welke we hebben gemaakt met de handige tools van Dremel. Lees je mee? 

DIY 1: Desk organizer 

Er moeten natuurlijk genoeg opbergplekken zijn voor je bureau. Denk aan de spullen die je alledaags gebruikt tijdens werk: pennen, een schaar, stiften, potloden, liniaal… noem het maar op. Een desk organizer is dus erg handig en fijn! Bovendien staat het extra leuk op het bureau. 

Benodigdheden

 • Houten latten (wij hebben een dikte genomen van 12 mm) 
 • Meetlat 
 • Potlood
 • Multitool 4250 van Dremel met accessoires (schuuraccessoires, graveerpunten en hulpstukken) 
 • DSM20 minicirkelzaag van Dremel (om houten latten op maat te maken) 
 • Multi-Vise multifunctionele bankschroef van Dremel 
 • Houtlijm
 • Spijkers 
 • Hamer 
 • Verf, kwast en roller (naar keuze) 

Stap 1: 

Meet en markeer de stukken met een meetlat en een potlood.

Zaag ze vervolgens op maat met de DSM20 minicirkelzaag van Dremel.

Je hebt in totaal acht stukken nodig: de zijkanten, achterkant, basis, potloodhouder en verdeler. Zie de afbeelding hieronder voor alle onderdelen en hun bijbehorende maten. (Natuurlijk kun je ook eigen afmetingen bedenken!)

Stap 2: 

Als alle stukken op maat zijn, is het tijd om de randen te schuren. Hiervoor gebruik je de Multi-Vise multifunctionele bankschroef van Dremel om het hout in te klemmen. Vervolgens pak je de Multitool 4250 en bevestig je er een schuurband op . Zorg ervoor dat alle randen mooi geschuurd worden. Je kunt de flexibele as op de Dremel multitool bevestigen en dit gebruiken voor het schuurwerk, zoals in deze DIY, maar het is tevens mogelijk om het schuuraccessoire meteen op de multitool zelf te bevestigen.

 

Stap 3:

Vervolgens begin je met de basis: de onderkant en achterkant moeten aan elkaar worden bevestigd. Wij hebben zowel houtlijm als spijkertjes gebruikt voor extra stevigheid. Het werkt makkelijker als je de spijkers aan één kant voor een groot deel al in het hout hamert. 

Dan doe je eerst een lijmrand op de plek waar het aan elkaar bevestigd dient te worden. Smeer dit goed uit met een vinger en druk de delen op elkaar. Gedaan? Dan kun je de spijkertjes er volledig in slaan. 

Daarna is het tijd voor het pennenbakje. Bevestig eerst de rechterkant (oftewel de zijkant), dan het linkerdeel van het pennenbakje en als laatste de voorkant. Tijd voor de linkerkant. Bevestig dit ook weer op dezelfde manier. Vervolgens moeten alleen de twee verdelers bevestigd worden. 

Stap 4: 

Tijd om te gaan verven! Als je dit niet wil, hoeft het natuurlijk niet en kun je deze stappen overslaan. Je kunt jouw favoriete kleur kiezen. Wij hebben ervoor gekozen om een deel zwart te verven en de rest in houtkleur te houden. 

Stap 5: 

Maak het persoonlijk en ga aan de slag met de Multitool 4250 en de graveeraccessoires . Op deze manier kun je er iets in graveren, zoals een letter, vorm of print. Wij hebben gekozen voor een abstracte print door middel van streepjes. Het werkt heel erg makkelijk en je kunt het eenvoudig op de tool klikken. Doordat er meerdere graveeraccessoires zijn, kun je het precies zo graveren als jij voor ogen hebt. Ook hier kun je weer de flexibele as op de Dremel multitool bevestigen en dit gebruiken voor het graveerwerk, maar je kunt er ook voor kiezen om het graveeraccessoire direct op de multitool te bevestigen. Echter kun je met de flexibele as preciezer graveren.

Tijd voor het resultaat!

En, zo ziet het eruit… supermooi, toch?! Wij vinden het ontzettend leuk en mooi staan. Gemakkelijk te maken – binnen no-time heb jij een mooie desk organizer. Zo kun je je bureau netjes en opgeruimd achterlaten, zodat je de volgende dag weer fijn aan het werk kunt. 

DIY 2: Bloemenstandaard

Door naar de tweede DIY! Het is natuurlijk ook belangrijk om de werkplek leuk aan te kleden met mooie accessoires. Daarom hebben we ervoor gekozen om een bloemenstandaard te maken. 

Benodigdheden

 • Houten lat (wij hebben een dikte genomen van 12 mm en breedte van 90 mm) 
 • Glazen flesjes (aantal en formaat naar keuze) 
 • Multitool 4250 van Dremel met accessoires (schuuraccessoires, graveerpunten en hulpstukken), flexibele as,lijn- en cirkelgeleider en multifunctionele spiraalfrees (561)
 • Dremel diamantstift (wij gebruikten de diamantstift van 4,4 MM – 7105) 
 • DSM20 minicirkelzaag van Dremel (om houten latten op maat te maken) 
 • Multi-Vise multifunctionele bankschroef van Dremel 
 • Houtlijm
 • Spijkers 
 • Hamer 
 • Meetlat 
 • Potlood
 • Verf, kwast en roller (naar keuze) 
 • Veiligheidsbril en handschoenen

Stap 1: 

Meet en markeer de stukken met een meetlat en een potlood.

 

Stap 2:

Zaag het vervolgens op maat met de DSM20 minicirkelzaag van Dremel. 

Uiteindelijk krijg je dan een aantal stukken die later in elkaar worden gezet. Op de onderstaande foto zijn de gaten er al uitgefreesd. Later in de blog wordt toegelicht hoe dit is gedaan. 

Stap 3: 

Zoals ik net al vertelde dienen er cirkels uitgefreesd te worden voor de vaasjes. Wij hebben hiervoor de Multitool 4250 (zonder verlengstuk) gebruikt, in combinatie met de lijn- en cirkelgeleider. Je gebruikt hiervoor de multifunctionele spiraalfrees (561).

Stap 4:

Tijd om te gaan schuren! Kies het juiste schuuraccessoire en bevestig dit op de Multitool 4250 van Dremel. Loop alle randen goed na en zorg voor een strakke afwerking. Tip: ook hier kun je er dus zelf voor kiezen of je de flexibele as gebruikt of dat je het schuuraccessoire direct op de multitool bevestigd. 

Stap 4:

Het is tijd om alles in elkaar te zetten. Dit wordt eigenlijk op dezelfde manier gedaan als bij de eerste DIY. Wij hebben zowel houtlijm als spijkertjes gebruikt voor extra stevigheid. Het werkt makkelijker als je de spijkers aan één kant al deels in het hout hamert. 

Stap 5:

Je hebt in principe nu het rekje in elkaar. Wij hebben het rekje zwart geverfd. Het is natuurlijk aan jou of je dit wil en, zo ja, in welke kleur. Daarna is het tijd om de flesjes te graveren. Met de Multitool 4250 en de handige glasgraveeraccessoires kun je binnen no-time de flesjes een unieke uitstraling geven. Wij gebruikten de diamantstift van 4,4 mm (7105). Zorg voor handschoenen en een veiligheidsbril! 

Stap 6:

De afwerking is belangrijk: misschien moet het hier en daar nog worden aangestipt met verf bijvoorbeeld. Doe dit nadat je zeker weet dat je helemaal klaar bent. Om alles in dezelfde stijl te houden, hebben wij er weer voor gekozen om de zijkanten met abstracte lijnen te graveren.

Het resultaat

En, weer een te leuk resultaat! Zo leuk om te maken en nóg leuker om neer te zetten in jouw home office

DIY 3: Wandplank

Als laatste hebben we nog een hele leuke DIY voor jullie: de creatieve wandplank. Erg uniek, omdat je er een plantenpotje in kunt zetten én een kaart. 

Benodigdheden

 • Houten plank (wij hebben plank van … mm breed en … mm dik) 
 • Touw 
 • Multitool 4250 van Dremel met accessoires (schuuraccessoires, graveerpunten en hulpstukken) en lijn- en cirkelgeleider en multifunctionele spiraalfrees (561)
 • DSM20 minicirkelzaag van Dremel (om houten plank op maat te maken) 
 • Bosch accuschroefboormachine en houtboren (voor de bevestiging) Tip: De accu van deze machine is universeel en verwisselbaar. Je kunt deze gebruiken voor alle andere Bosch 18 V doe-het-zelf, tuingereedschappen en kettingzagen van bladblazer tot schuurmachine en zelfs stofzuigers! 
 • Dremel Bovenfreeshulpstuk 
 • Multi-Vise multifunctionele bankschroef van Dremel 
 • Houtlijm
 • Spijkers 
 • Hamer 
 • Plantenpotje 
 • Kaart of foto 
 • Pluggen en schroeven (voor de bevestiging) 
 • Meetlat 
 • Potlood
 • Verf, kwast en roller (naar keuze) 

Stap 1:

Bepaal hoe groot de wandplank moet worden. Teken het af en zaag het vervolgens op maat met de DSM20 minicirkelzaag van Dremel. 

Stap 2:

De plank is op maat gemaakt. Tijd om de cirkel eruit te frezen, zodat je straks het potje erin kunt hangen. Kijk goed hoe groot de cirkel dient te worden. Wij hebben een diameter van 45mm genomen. Via de handige lijn- en cirkelgeleider kun je dit eenvoudig kiezen. Met de Multitool 4250 en de multifunctionele spiraalfrees (561) ga je vervolgens aan de slag met het uitfrezen. 

Stap 3:

Het leek ons leuk om er ook een gleuf in te frezen, zodat je er een foto of kaart neer kunt zetten. Hiervoor hebben we het bovenfreeshulpstuk met de Multitool 4250 (zonder verlengstuk) gebruikt. Op deze manier kun je eenvoudig en nauwkeurig een rechte lijn uitfrezen. De diepte kun je zelf bepalen. 

 

Stap 4:

Ook bij deze DIY is het belangrijk dat je zorgt voor een mooie afwerking. Gebruik de Multitool 4250 met schuuraccessoire om alle randen netjes te schuren.

Stap 5: 

Om de wandplank straks te kunnen ophangen, dienen er vier gaten te worden gemaakt (in elke hoek één). Daar bevestig je het touw doorheen. 

Stap 6: 

Maak gaten in de muren en hang de plank op! Tip: heb je, net als wij, dik touw gekozen? Dan is het verstandig om de wandplank op te hangen aan haken. Op naar het resultaat! 

Het resultaat

Wauw, te leuk toch?! Doordat je het potje er in hangt krijgt het een speels effect. Erg leuk ook in combinatie met de kaart. En, het staat ook erg leuk zo met de desk organizer eronder!

En, wat vonden jullie van deze drie DIY’s? Heel tof om toe te passen in je eigen thuiskantoor! Zo maken we er samen echt iets gezelligs van. Wil je meer weten over de gereedschappen van Dremel? Ga dan naar de website!

 

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Wat zijn nou echt musthaves voor een baby?

Musthaves voor de baby… Tja, wat heb je nou eigenlijk nodig? Als...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *