Deurboeketjes; een idee van Mooiwatbloemendoen.nl

Inspiratie tijd: 3 minuten

Iets waar ik zelf altijd wel vrolijk van word, in welke vorm dan ook, is van bloemen. Dan is er nog iets anders, waar ik echt altijd naartoe leef en wat ik groots wil uitpakken. Dat is kerst! Heerlijk die warme dagen waarin ik grenzeloos creatief kan zijn met decoraties en waar alle kilo’s waar ik het hele jaar door op heb gelet, er in één keer weer net zo hard aankomen. Wat nu helemaal mooi is, is dat je deze twee dingen (waar ik zo vrolijk van word) kunt combineren. In deze blog ga ik je vertellen hoe!

Een romantisch kerstfeest

Met alle maatregelen en gekkigheid van dit jaar zal kerst er toch anders uit gaan zien dan normaal gesproken. Het is dan ook een hele uitdaging om romantiek te vinden als single zijnde, als je 1,5 meter afstand moet houden en alleen de deur uit kan voor een bezoekje aan de supermarkt. Niet alleen voor de singles is het lastig, maar ook voor stellen is het extra hard werken om de romantiek te behouden tussen jou en je partner. Je kan niet makkelijk op date gaan; het is heel erg creatief denken. 

Deurboeketjes

Gelukkig ben ik zelf een creatieveling en heeft Mooiwatbloemendoen.nl hier iets cools op bedacht. Dat zijn namelijk deurboeketjes! We kennen allemaal wel die miiieeerzoete (of méééga awkward) filmscene, waar twee mensen volgens Amerikaanse traditie onder de mistletoe staan. Nou deze kerst pakken we het dus even anders aan en maak je een deurboeketjes. Niet om onder te zoenen, maar juist om een vriend, vriendin, moeder of buurman een blijk van waardering of een complimentje te geven. Hang ‘m aan de deur van degene die wel een compliment kan gebruiken, bel aan en let the magic happen. 

Lekker veilig en wel zo gezellig in deze tijd.  Zie hieronder hoe je het deurboeketje kan combineren met jouw traditionele kerstkrans.

Voor ieder moment een boeketje

Nou is natuurlijk niet iedereen zo’n diehard kerstfan als dat ik ben. Ondanks dat ik niet snap hoe je niet van kerst kan houden (ik bedoel: die prachtige boom, de lichtjes, lekker eten en cadeautjes…) betekent dat niet dat je dan buiten de vaas, eh boot, valt in deze blog. Want het mooie aan de deurboeketjes is dat je ze zo’n beetje voor iedere gelegenheid en ieder seizoen kunt inzetten. Je kunt de deurboeketjes laten samenstellen, hoe jij dat wil. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Lisanthus, die symbool staat voor dankbaarheid en waardering. Ook kun je kiezen voor een Orchidee, daarmee vertel je hoeveel waarde je hecht aan je vriendschap of relatie. Of je kunt gaan voor een Amaryllis, waarmee je kunt laten zien hoe trots je bent op je hardwerkende collega of op je strijdende vriend of familielid. 

Kortom, het deurboeketje is op allerlei manieren samen te stellen en in te zetten voor iedere gelegenheid. Een mooie samenstelling van jouw favoriete bloemen wat een symbolisch gebaar van benadering kan zijn in deze tijd van afstand. 

Voor welk deurboeketje kies jij? Ga jij je romantiek uiten of ga je net als ik “all the way” met je kerstversieringen? Let me know!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Waar moet je aan denken bij een badkamerrenovatie?

Een badkamer renoveren kan een heel project zijn. Het is daarom goed...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *