De webbing trend

Inspiratie tijd: 3 minuten

Voor mij weer echt een “falling in love” trend. Come back vanuit de eighties. Je kunt deze trend eigenlijk overal weer op toepassen.  Ik houd van een flexibel interieur in een bepaalde stijl. Dus hoe leuk is deze trend die je op verschillende manieren kunt toepassen? Wat is webbing nu eigenlijk? Webbing is een soort vlechtwerk van rieten matten. Je zag het vroeger vaak bij stoelen in de zitting. Niet te vergeten deze trend past ook heel goed bij een BOHO of Bali sfeertje. Perfect voor een eindeloos zomers gevoel.

 

Voor een DIY projectje in huis ben ik op zoek gegaan naar inspiratie hoe ik deze webbing of cane webbing trend genoemd op een gemakkelijke manier kan toepassen. Wij hebben een kast in de kamer van de jongste, 12 jaar, nog net geen puber maar inmiddels wel vorderende puber eigenschappen. Nu bedacht ik dat deze kast een deur nodig heeft. Wel zo handig voor moeders (dan ziet het er altijd netjes uit) en handig voor de puber (alles achter een deur, ziet mijn moeder het niet hahaha).

Maar misschien is DIY niet nodig en kan ik gewoon op zoek naar een bestaande kast. HK living heeft in de nieuwe collectie op dit moment hele mooie kasten. Ook de vormen zijn geweldig. Deze kunnen perfect in ons interieur.

of misschien toch een room divider van HK living.

Met deze roomdivider van HK living kun je ook de chaos uit het zicht houden.

Cane webbing vind je ook in accessoires en verlichting. Zoals deze mooie vloerlamp (Tripod webbing floorlamp) van Zuiver. Prachtige lamp en door de webbing geeft deze ook nog eens een heel mooi licht in de avond.

Cane webbing is niet alleen maar mooi, maar ook ontzettend duurzaam. Het blijft met de jaren mooi. Vroeger zag je dat dit materiaal al te bewonderen was in tropische klimaten. Dit materiaal trok namelijk niet krom of scheurde niet door de hitte en vochtigheid. Ideaal dus.

Het meest bekend is toch wel de Thonet stoel (Thonet stoel 209, onder andere verkrijgbaar bij Fonq.nl)  met de webbing zitting. Een echt design klassieker.

Ik ben er nog niet uit wat te doen. Door inspiratie op te doen, zie je de vele mogelijkheden en wat er op de markt te koop is. Ik ben echt gevallen voor de kast van HK living. Deze is werkelijk prachtig.

Deze webbing trend is, als het aan mij ligt, een blijvertje.

Groetjes Irene

Comments

comments

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Irene Meerman

Souvenirs, Go or No-go?

Vroeger (heel lang geleden ;)) kocht ik altijd een souvenirtje voor mezelf...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *