Anders dan anders: de eetkamerbank

Inspiratie tijd: 3 minuten

We zien steeds vaker dat men opzoek is naar een speelse uitstraling voor de eethoek, maar hoe zorg je daarvoor? Kies voor een eetkamerbank! Een eetkamerbank is net even anders dan alleen maar eetkamerstoelen en je zorgt er gelijk voor dat je een knusse eethoek krijgt. In deze blog deel ik meer over de leukste eetkamerbanken.

Waarom een eetkamerbank?

Ik vertelde het net al kort, maar met een eetkamerbank zorg je voor een speelser geheel. Alleen maar eetkamerstoelen zijn natuurlijk ook leuk, maar hierdoor blijft het wel wat statischer. Daarnaast vind ik dat je de woonkamer meer bij de eethoek betrekt als je kiest voor een eetkamerbank. Het zorgt toch een gezellig gevoel! Wanneer je kiest voor een mooie, gestoffeerde eetkamerbank heb je veel comfort en natuurlijk extra zitplaatsen. Ideaal!

Wat je ook vaak ziet is dat men kiest voor dezelfde stijl eetkamerstoelen en eetkamerbanken. Neem bijvoorbeeld de Ellante eetbank en de Ellante eetkamerstoel van Pronto Wonen. Dit is een prachtige combinatie!

Kleuren en materialen combineren

Het is ook leuk om kleuren met elkaar te combineren, zoals je hieronder ziet. De cognac kleurige eetbank past goed bij de olijfgroene eetkamerstoelen. Door te kiezen voor verschillende kleuren én materialen wordt het een stuk sfeervoller. De uitstraling spreekt me zeker aan! Kijk trouwens ook hoe tof die muur is. Staat erg gaaf met die stoere kast ervoor. Love it.

Back to basic

Hou je meer van een neutrale uitstraling? Kies dan voor een grijze eetkamerbank. Deze kun je namelijk goed combineren met verschillende kleuren. De Coruna eetbank is hier een mooi voorbeeld van!

Nog meer voordelen van eetkamerbanken

Een eetkamerbank heeft natuurlijk meer voordelen dan het comfort en de uitstraling. Heb je niet zoveel ruimte voor de eettafel en genoeg zitplekken? Een eetkamerbank neemt minder ruimte in beslag. Je kunt het namelijk tegen de muur aan zetten en dan kun je de tafel weer een stukje opschuiven.

Een ander voordeel is dat je bij oneven aantallen een betere verdeling hebt van de zitplekken. Kies bijvoorbeeld voor twee eetkamerstoelen en een eetkamerbank! Een gezin van vijf? De kids op de bank en de ouders op een eetkamerstoel. Top! 😉

Eetkamerbanken en meer bij Pronto Wonen

Zoals je ziet hebben eetkamerbanken ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, kleuren, materialen… en extra leuk vind ik om dit met elkaar te combineren. Veel mensen vergeten het belang van goede comfort, ook bij de eethoek. Een eetkamerbank heeft niet alleen een mooie uitstraling, maar het zorgt tevens voor het nodige comfort. Extra belangrijk vind ik. En, heb je soms veel eters? Ook dan vind ik een eetkamerbank een aanrader. Zitplekken genoeg! 😉

Wil je nou meer zien van de eetkamerbanken van Pronto Wonen? Of wil je juist eetkamerstoelen of andere meubels bekijken? Check dan de website!

Zou jij voor een eetkamerbank kiezen? Of heb je al een eetkamerbank? Ik ben benieuwd!

Liefs, Mariëlle

Deze blog is geschreven in samenwerking met Pronto Wonen. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening. 

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Een geboortekaartje in de stijl van de kinderkamer

Als je zwanger bent komt er een hoop bij kijken en natuurlijk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *