5 redenen voor het hebben van een waterontharder

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je hebt er vast wel eens over gehoord: een waterontharder! Wij hebben er ook al een paar keer over geschreven, want wat is het een fijn en handig product. Echt een must in ieder huis. Weet jij niet precies wat een waterontharder doet? In deze blog leggen wij het je uit en geven we 5 redenen waarom een waterontharder niet mag ontbreken bij jou!

Wat is een waterontharder precies?

Een waterontharder zet hard water om in zacht water door het kalkgehalte te verminderen. Het zorgt er dus voor dat de kalk niet meer hecht aan de apparatuur, wat ideaal is voor de douche, maar ook voor je koffiezetapparaat en de waterkoker. Lees snel verder en zie waarom een waterontharder echt een prioriteit is.

#1. Schone badkamer

Persoonlijk vind ik het erg fijn als mijn badkamer lekker schoon is. Hier breng je veel tijd door en wil je je juist lekker opfrissen. Hier wil je daarom absoluut geen kalk hebben! Kalk is niet makkelijk schoon te maken en daarnaast zorgt het ook nog eens voor hard water… Als je eenmaal kalk hebt is het lastig weg te halen, maar met een waterontharder is dit probleem zo opgelost. Binnen een paar weken is de kalk aanzienlijk verdwenen Ook is het voor mijn gevoelige huid veel beter om te douchen met zacht water. Ik heb nu gelukkig geen last meer van jeuk en een droge huid. Ideaal dus ;-).

#2. keukenapparatuur

Heerlijk! Eindelijk heb ik weer een lekker kopje koffie kunnen drinken na het hebben van de waterontharder (Amfa4000). Voorheen merkte ik er niet veel van, maar nu proef ik zeker het verschil. Vooral ook met thee is het ook een wereld van verschil. Het water is veel lekkerder dan voorheen. Ook is het erg fijn voor de apparaten zelf, want hierdoor ontstaat er geen kalk in! Op die manier kun je extra lang met je apparaten doen (mits je er voorzichtig mee bent) ;-). 

#3. Schoonmaakmiddelen

Je denkt er misschien niet snel aan, maar door het hebben van een waterontharder hoef je minder schoonmaakmiddelen te gebruiken. Denk hierbij aan zeep en shampoo bijvoorbeeld. Hard water verlaagt de effectiviteit van de schoonmaakmiddelen namelijk, waardoor je er meer van nodig hebt. Een fijne bijkomstigheid dus als je minder shampoo etc. nodig hebt.

#4. Goedkoper

De aanschaf van een waterontharder is misschien even een ‘grote’ uitgave, maar je kunt ervan uitgaan dat je dit daarna weer terugverdient. Je gaat namelijk veel besparen. Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik na aanschaf van de waterontharder per jaar €650,- bespaart! Dat klinkt niet verkeerd…

#4. Langer behoud van je kleren

Niet geheel onbelangrijk: met de waterontharder zorg je er ook nog eens voor dat je kleding in een mooie, goede staat blijft. Het heeft namelijk een positief effect op de levensduur van allerlei soorten textiel. Hierdoor gaat je kleding langer mee!

Dit zijn heel wat redenen dus om een waterontharder aan te schaffen! Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de site en bestel jouw eigen Amfa4000. Succes!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Accessoires van keramiek

Ik ben gek op de producten van Elke v/d Berg, zij maakt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *