Welke badkamermeubelen kies jij?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Badkamermeubelen kunnen uiteraard niet ontbreken in een badkamer. Logisch, maar waar ga je nou precies voor? Heb je een voorkeur qua uitstraling? Wat is praktisch en wat past er bij de trends van 2019 en 2020? In deze blog vertellen we je er meer over. 

Inspiratie voor de badkamer… ik hou ervan! Er zijn zoveel mogelijkheden en je kan het helemaal eigen maken. Nieuwe badkamermeubelen aan het zoeken? Hopelijk kan ik je een beetje op weg helpen in deze blog. Ik kijk zowel naar kleine als grote badkamers. Let’s go!

Een kleine badkamer

Als je een wat kleinere badkamer hebt, moet je slim gebruik maken van de beschikbare ruimte. Denken in oplossingen in plaats van in problemen! Een tip is om de ruimte licht te houden. Kies voor witte muren of een lichte (pastel)tint. Op deze manier hou je het ruimtelijk. Ook als het gaat om de soort tegels kun je op de ruimte in spelen. Langwerpige tegels laten een badkamer groter ogen. 

Wanneer het gaat om de badkamermeubels zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Wil je wel een bad? Of ga je toch alleen voor een douche? En wat voor een wastafel kies je bijvoorbeeld? Als het gaat om badkamermeubelen in een kleine badkamer, adviseer ik om een spiegelkast te kiezen. Zo heb je een duidelijke spiegel en heb je direct opbergruimte. Handig! Een andere tip: ruimtebesparende douches! Hiermee zorg je ervoor dat je wel een mooie en fijne douche hebt, maar dat het niet te veel ruimte in beslag neemt. 

Een grote badkamer

Heb je een grotere badkamer? Dat is ideaal, want hierdoor heb je in ieder geval genoeg plek voor de meubelen die voldoen aan jouw eisen en wensen. Wel een belangrijke tip: dat je een grote badkamer hebt, betekent niet dat je het gelijk helemaal ‘vol’ moet zetten. Een ruimtelijk gevoel in je badkamer zorgt voor meer gebruiksgemak! Door lichte en neutrale kleuren te kiezen behoudt je deze ruimte. 

Wil je toch een kleur toevoegen? Zeker doen: op deze manier zorg je voor een mooie eyecatcher. Een stoere zwarte muur of gave tegels! Love it. En, als het gaat om badkamermeubelen in een grote badkamer? Kies bijvoorbeeld voor een dubbele wastafel. Erg handig ook voor een groot gezin. 

Of bijvoorbeeld echt een waskom zoals hieronder!

Trends

Er zijn een aantal trends die we momenteel zien en ook vaker gaan terugzien. Eén daarvan is het creëren van een open ruimte. We willen steeds meer ruimte en vrijheid om ons heen. Daar houdt men ook rekening mee als het gaat om badkamers en badkamermeubelen. Een ruimtelijke badkamer draagt ook bij aan een luxe, wellness gevoel. Dat willen we allemaal wel, toch?! 😉 Hiermee komen we gelijk tot een andere trend: een spa-gevoel in de badkamer. Door te kiezen voor natuurlijke materialen (zoals een houten wastafel), heerlijke geurkaarsen, leuke rieten opbergmandjes en dimbare spots kun je dit gemakkelijk zelf creëren. Ook kun je leuke DIY (do it yourself) projecten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld je eigen badrek! Als laatste wil ik deze trend uitlichten: een statement maken met tegels! Kies voor een opvallende kleur of een leuk patroon. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken. 

Voor welke badkamermeubelen ga jij? En kijk jij dan ook naar de huidige trends? Ik ben benieuwd. Liefs. 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De laatste trends van Rivièra Maison

Al jaren ben ik bekend met Rivièra Maison en ik ben grote...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *