Wat zijn de gevolgen van hard water?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Overal waar water komt, vormt zich kalkaanslag. Dit is zeker niet wat je wilt en gelukkig kan dit makkelijk voorkomen worden. Helaas zie je niet zo snel dat kalkaanslag ontstaat en daarom zien we de ernst er niet zo snel van in. Ik vertel je daarom in deze blog wat de gevolgen zijn van hard water én hoe je dit makkelijk kunt voorkomen.

Wat is hard water precies?

Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat. Nederland lag vroeger in de zee, vandaar dat er in de bodem verschillende kalklagen zitten. Vooral de aanslag van schaaldieren heeft ervoor gezorgd dat de bodem veel kalk bevat. Hard water en kalkaanslag zijn niet gevaarlijk, maar de gevolgen zijn groot.

Droge huid

Je gezondheid is erg belangrijk en vandaar dat ik hier ook mee begin! Een groot probleem is namelijk dat hard water voor een droge huid kan zorgen. Doordat zeep minder goed schuimt bij zacht water moet je meer gebruiken om hetzelfde effect te krijgen als bij zacht water. Zeep en kalk vormen een laag die je ziet als je het bad bijvoorbeeld leeg laat lopen. Dat donkere randje is dan de kalkaanslag. Dit is helemaal niet fijn als dit op jouw lichaam terecht komt en in de poriën van je huid gaat zitten. Daarnaast is het voor mensen met een gevoelige huid nóg vervelender. De huid voelt dan droog en trekkerig aan. Niet fijn dus!

Verhoogde energierekening 

Dit lijkt mij ook een goede reden om iets tegen hard water te gaan doen, want hier worden we niet vrolijk van, toch?! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de verwarmingsinstallaties en boilers minder goed werken door hard water. Kalkaanslag werkt namelijk isolerend. Dat zorgt ervoor dat de energierekening van een vierpersoonshuishouden kan stijgen met €60,- per jaar. 

Extra schoonmaken

Je kunt kalkaanslag zelf verwijderen met de juiste middelen, maar dit kost veel poetswerk, tijd en geld. Wanneer je kalkaanslag bestrijdt met agressieve reinigers neem je de kalk op, maar ook de ondergrond en dat is niet wat je wilt. Ik kwam daarom al snel uit bij de Amfa4000. Misschien ken je het wel of heb je er al eens van gehoord? Wij hebben op Furnlovers.nl hier al een paar interessante blogs over geschreven. Check it out!

Oplossing!

Zoals ik al zei: de Amfa4000. De waterontharder kun je binnen 5 minuten installeren en voorkomt kalkaanslag in de leidingen door het magnetische veld. Nooit meer last van kalkaanslag, droge huid, hoge energierekeningen én poetswerk. Ideaal dus!

Dit waren maar een aantal voordelen van de waterontharder. Ben je benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de site! Liefs.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Trendwatching: de vintage look in jouw interieur

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een vintage interieurstijl. Ik begrijp dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *