Tover jouw badkamer om tot een fijne plek!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Meerdere malen per dag maak je er gebruik van en je begint er iedere ochtend: de badkamer. Van een plek waar je zoveel tijd spendeert, wil je natuurlijk ook dat het een fijne plek is om te zien. Vaak zijn we geneigd om bijvoorbeeld de woonkamer tot in de puntjes te stylen en laten we de badkamer maar voor wat het is, puur functioneel. Maar waarom zou je je badkamer niet ook wat extra aandacht geven? Ik geef je graag wat inspiratie hiervoor! Lees je mee?

 

Materiaalgebruik

Iets wat veel sfeer kan bepalen in een interieur is het materiaalgebruik. Denk hierbij aan wat je voor tegels kiest voor op de vloer en voor op de muur, wat je voor materiaal kiest in raamdecoratie en natuurlijk het materiaal van van je badkamermeubel. Je kunt bijvoorbeeld bij een landelijke stijl het beste kiezen voor meubels van hout in een lichte kleur. Combineer dit met een robuuste wastafel van natuursteen en voila. Je zet al een hele mooie sfeer neer, zoals met de wastafel hieronder.

Herhaling

Niet alleen de materialen, maar ook de vormen en kleuren kunnen een hoop verschil maken. Wil jij bijvoorbeeld een wat strakkere stijl voor je badkamer? Ga dan voor rechte vormen en zorg voor herhaling. Hieronder zie je bijvoorbeeld rechthoekige tegels, een rechthoekig blad en een rechthoekige wastafel. ​​

Door de combinatie van een donkere achtergrond met deze vorm zorg je voor een stoere, strakke uitstraling. Ook zie je hier een duidelijk contrast door de combinatie van de donkere muur en wastafel met de lichte houten materialen. De gouden kraan en de natuurstenen wastafel geven een hier een luxe look aan het geheel.

Accessoires

 

Om het geheel af te stylen tot in de puntjes zijn ze niet te missen: accessoires. Denk hierbij aan planten, badtextiel, een spiegel, een zeeppompje of houder en misschien wel een leuke ladder waar je je handdoeken aan op kan hangen. Ook hierin kun je zorgen voor herhaling. Je kunt kleuren terug laten komen in het gebruik van je accessoires. Een mat in dezelfde kleur als je douchegordijn, of in handdoeken. Je kunt het op allerlei manieren doen! 😉 Het mooie aan accessoires is dat je door hiermee te spelen ook veel verandering voor het oog kunt creëren, zonder al te veel te hoeven veranderen.

Heb jij al inspiratie om aan de slag te gaan? Ik hoop dat ik je heb op weg heb geholpen! 🙂 Liefs

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

5 keer inspiratie voor de mooiste parasol

Eerlijk gezegd ben ik nu wel echt toe aan zon en warmte....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *