Het creëren van een hotelgevoel in de badkamer

Inspiratie tijd: 4 minuten

De badkamer.. één van de belangrijkste dingen in je huis. Je bent er elke dag wel te vinden, dus waarom zou je er niet extra aandacht aan besteden? Als je naar een hotel gaat, hebben ze vaak zulke mooie badkamers, waardoor ik geïnspireerd werd om eens te kijken naar hoe je dit hotelgevoel kunt creëren in je eigen badkamer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar toffe inspiratie! Kijk je mee? 

Denk aan jezelf!

Het is goed om soms écht even tijd aan jezelf te besteden: een momentje rust, eventjes niets en alle aandacht voor jezelf. Een plekje in het huis om helemaal tot jezelf te komen is dan wel zo belangrijk en de badkamer is hier het perfecte plekje voor! Laat het bad vollopen met een lekkere bruisbal, kaarsjes aan en een lekker drankje en hapje erbij. Heerlijk! Extra fijn als jouw badkamer jou nog meer een zen-gevoel geeft, door een luxe uitstraling en een mooie omgeving die precies past bij wat jij voor ogen hebt. Voor iedereen is het immers weer anders wat je terug wil zien in een badkamer. 

Al eerder hebben we toffe inspiratie gedeeld van Duravit. Bij Duravit vind je de mooiste badkamermeubels en waar ik bij hen aan moet denken is: een hotelgevoel, een luxe uitstraling, een hoog comfort en altijd volgens de laatste trends. In deze blog deel ik dan ook inspiratie van Duravit. Inspiratie die echt volgens de laatste trends zijn en die je ook kunt terug laten komen in jouw eigen badkamer! 

Waar moet je aan denken?

Het ligt er natuurlijk aan hoe jouw huidige badkamer er momenteel uitziet en wat je eraan wil veranderen om het ultieme hotelgevoel te creëren. Begin bijvoorbeeld met een andere douchekop. Wanneer je nu een kleinere douchekop hebt, vervang deze dan voor een stortdouche. Maak het voor jou zelf zo mooi en comfortabel mogelijk. Plaats een douchecabine of geef je badkamer een nieuwe kleur. Wil of kun je geen grote uitgaven doen, maar wil je toch het hotelgevoel krijgen in je eigen badkamer? Zet geurstokjes neer voor een lekkere geur, kaarsen op de rand van je bad of een lekker zeepje bij de wastafel. De details zijn ook erg belangrijk. 😉 

Zoals je op de onderstaande foto ziet, geeft een mooie natuurtint echt een ruimtelijk en rustig gevoel aan de badkamer. Kies voor een kalkverf, zodat het net lijkt alsof je je in een spa bevindt. En, genieten maar…. 

Benut alle ruimte

Mijn tip is om alle beschikbare ruimte in je badkamer goed te benutten. Dit betekent niet dat overal iets hoeft te staan, maar wees slim en creatief. Hieronder zie je bijvoorbeeld een vrijstaand bad, wat erg mooi in deze ruimte past. Het geeft een unieke uitstraling en toch wel echt een hotelgevoel. Tip: ga je badkamer verbouwen? Denk dan eens na over het laten plaatsen van een nis in de muur. Dit is tegenwoordig erg populair en geeft een mooie look.

Haal de natuur naar binnen!

Planten zijn altijd een goed idee. Voor zowel buiten als binnen. Dus ook zeker in de badkamer. Wil je een exotisch gevoel in de badkamer? Dan is het echt een aanrader om te kiezen voor mooie planten. Liever geen echte plant? No problem, tegenwoordig heb je ook mooie kunstplanten. Als je kiest voor meer groen in de badkamer, vind ik het altijd mooi om te zorgen voor wat contrast zodat het groen er nog meer uitspringt. Hieronder zie je bijvoorbeeld een mooie donkere wand, gebruik van hout en een tof vloerkleed. Hierdoor maak je het echt tot een mooi en uniek geheel. Dé perfecte match

Als je nog meer hout wil terug laten komen in je badkamer, dan is het onderstaande misschien wel iets voor jou. Door de donkere houtkleur krijg je echt een luxe hotelgevoel. 

Opgeruimd staat netjes

Je kent het gevoel misschien wel als je een hotelkamer binnenstapt: een mooie, opgeruimde badkamer! Naast wat accessoires, zeepjes en handdoeken ligt er geen rommel. Hierdoor lijkt de badkamer een stuk groter. Vouw je handdoeken mooi op of rol ze op. Kies voor handdoeken in dezelfde kleur of tinten die mooi bij elkaar passen. Zorg dat er niet teveel op de badrand staat of shampooflessen op de grond staan. Denk ook aan de juiste verlichting: spotjes staan mooi afgewerkt en geven de juiste verlichting die je nodig hebt. 

Kijk ook naar details als het gaat om verlichting. Een mooie spiegel bijvoorbeeld met verlichting. Dit geeft gelijk een moderne lookand-feel

Mooi zijn die hotelkamers altijd toch? Dit kan jij ook! Kijk op de website van Duravit voor meer inspiratie en informatie. Ik ben benieuwd naar waar jij voor gaat. 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Mijn favoriet: krukjes

Waarschijnlijk heeft iedereen dat wel. Een favoriet. Iets waar je er allang...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *