Het beste materiaal voor sanitair is…

Inspiratie tijd: 3 minuten

Sanitaire artikelen is een verzamelnaam die slaat op sokkels, wasbakken, wastafels, stortbakken, en toiletpotten. Porselein, een soort keramiek, werd in de loop van de geschiedenis meestal gebruikt bij de vervaardiging van deze goederen. Niettemin kunnen sanitaire goederen nu van verschillende materialen gemaakt worden, o.a. metalen, glas, kunststoffen, enz. Keramisch hygiënisch vaatwerk heeft verschillende voordelen, waaronder lage kosten, uitstekende weerstand tegen chemische aanvallen, en het vermogen om een aanzienlijk gewicht te dragen.

De functie van sanitaire producten in huis de laatste jaren

Sanitair is de laatste decennia overgegaan van een absolute vereiste naar een statussymbool. Daardoor is het persoonlijke uitgavenpatroon van het individu beïnvloed door het statusstatement van sanitaire goederen, waardoor een steeds groter deel van de uitgaven aan deze gemakken opgaat. 

Dit kan in verband worden gebracht met de verbetering van de levensstandaard van de mensen, die het gevolg is van de stijging van het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking. Bovendien is er een verschuiving merkbaar van eengezinswoningen naar flats, wat wijst op de toenemende behoefte aan persoonlijke ruimte en privacy bij de mensen. Hierdoor is het hebben van aangrenzende toiletruimten steeds noodzakelijker geworden, wat de vraag naar sanitaire producten, waaronder Clou sanitair, heeft doen toenemen.

Dus wat is het beste materiaal?

Als je in de markt bent voor een nieuw toilet, wastafel, of badkuip, wil je er zeker van zijn dat je het meest geschikte materiaal voor je eisen kiest. Als het om sanitair gaat, zijn er een paar verschillende mogelijkheden. Daarom is het, alvorens een definitieve keuze te maken, van essentieel belang dat je de voor- en nadelen van elke optie kent.

Porselein is veruit het meest gebruikelijke materiaal voor gebruik in sanitair. Vanwege zijn stevigheid en lange levensduur is porselein een uitstekende materiaalkeuze én een ivoor druk bezochte ruimten zoals badkamers.

Het is ook eenvoudig schoon te maken en te onderhouden

Een essentiële eigenschap op een plaats die steeds hygiënisch en brandschoon moet zijn. Omgekeerd kan porselein nogal prijzig zijn, waardoor het een optie is die niet noodzakelijk de meest portemonnee-vriendelijke is.

Emaille is weer een ander veelgebruikt materiaal bij de vervaardiging van badkamer sanitair. Emaille is een soort glas dat gecoat is om het een glad en glanzend uiterlijk te geven. 

Het is meestal minder duur dan porselein, hoewel het gelijke kwaliteiten heeft in termen van levensduur en de eenvoud waarmee het kan worden schoongemaakt. Omgekeerd heeft het emaille meer kans om af te breken of te krassen dan porselein, dus is het misschien niet het meest uitstekende materiaal om te gebruiken op plaatsen die veel slijtage en gebruik zien.

Overweeg het gebruik van plastic als optie als je een materiaal zoekt dat ervoor zorgt dat je niet teveel uitgeeft maar toch de tand des tijds zal doorstaan. 

Kunststof is een soepel materiaal dat gebruikt wordt voor allerlei toepassingen binnen een badkamer

Omdat het goedkoop is en gemakkelijk schoon te maken, wordt het vaak gebruikt om badkuipranden en toiletbrillen te maken. Plastic, daarentegen, is niet zo duurzaam als porselein of emaille, dus het is niet het beste materiaal om te gebruiken op plaatsen die veel gebruikt worden.

Bij de keuze van een materiaal voor je sanitair moet je rekening houden met je eisen en financiële beperkingen. In verschillende contexten zijn porselein, email, en plastic allemaal levensvatbare materiaalopties om te overwegen. Als je niet zeker weet welke keuze het gunstigst zou zijn, moet je een deskundige raadplegen. 

Het antwoord kan je verrassen

Hoewel voor toiletten en gootstenen veel materialen gebruikt kunnen worden, is keramiek de beste optie. Keramiek is een stevig materiaal dat bestand is tegen krassen en spanen, waardoor het een goede keuze is voor druk bezochte plaatsen. Het heeft ook een niet-poreus oppervlak, waardoor bacteriën er moeilijk op kunnen groeien. Als je in de markt bent voor nieuw sanitair, beschouw dan keramiek als je eerste keuze.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Gemma vertelt over industrieel en Scandinavisch wonen!

­­­­­­ Yay! De eerste blog van Gemma! Gemma gaat vanaf nu ook...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *