Een badkamer renoveren: waar moet je op letten?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ben je van plan om binnenkort je badkamer te renoveren? Dan komt er een hoop bij kijken. Wat zijn nou eigenlijk de trends? Mooie en fijne meubels? Maar ook: hoe kan ik dit financieel verstandig regelen? In deze blog lees je er meer over. Go check it out! 

Trends

Er zijn veel trends als het gaat om badkamers. Uiteraard blijft het een kwestie van smaak, maar er zijn wel een aantal populaire trends die eruit springen, namelijk dat men steeds vaker kiest voor opvallende tegels. Het mag echt opvallen en een bepaald thema uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan een Ibiza gevoel, een spa gevoel of juist een hotel look

Meubels

Ook als het gaat om meubels zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Kijk eerst goed naar de ruimte van de badkamer en bepaal aan de hand daarvan welke meubels je wil. Heb je veel ruimte? Wellicht wil je dan gaan voor een douche, een bad en een ruime wastafel. Weinig of minder ruimte? Dan skip je misschien het bad, maar laat je de wastafel extra opvallen! 

Kleuren

Het hoeft niet meer allemaal basic te zijn… Met andere woorden: kies voor een leuke, opvallende kleur! Hiermee kun je echt verschil maken en jouw stijl goed naar voren laten komen. Kies voor een warme kleur, zoals terracotta, en creëer een warme uitstraling in de badkamer. Een heerlijk strandgevoel? Ga dan voor blauw, zoals hieronder in de tegels. De blauwe kleur kun je vervolgens ook weer terug laten komen in bijvoorbeeld de handdoeken of een badkamer mat. Heb je een bad? Zet een aantal mooie kaarsen op een badplank en je bent helemaal klaar!

Geldzaken

Als je een badkamer wil renoveren is één ding zeker: het gaat genoeg geld kosten. In ieder geval als het gaat om een grote make-over! Kortom: het is belangrijk dat je alle geldzaken goed hebt geregeld. Heb je een spaarpot(je)? Dan heb je dat in ieder geval al mooi meegenomen. Het kan echter ook zo zijn dat je onvoldoende of geen spaargeld hebt, maar toch echt graag wil komen tot jouw droombadkamer. Het is handig om dan eens te kijken naar de mogelijkheden van geld lenen. Let op: het is belangrijk dat je alles goed vergelijkt voordat je geld gaat lenen. Op deze manier weet je zeker dat je komt tot de juiste lening! Zo kwam ik Geld.nl tegen en zij vergelijken leningen van meer dan 15 kredietverstrekkers. Hierbij kijken ze naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. 

Voor een lening betaal je maandelijks rente over het oorspronkelijke bedrag. Hoe de rente lening wordt bepaald? Banken en kredietverstrekkers bekijken drie factoren als het gaat om het bepalen van de rente, namelijk het leenbedrag, de looptijd van de lening en je persoonlijke situatie. Deze factoren spelen mee! 

Kortom: kijk goed naar de verschillende mogelijkheden van leningen. Vergelijk alles goed met elkaar en indien je het fijn vindt: laat je adviseren. De experts van bijvoorbeeld Geld.nl helpen je graag verder, zodat je altijd komt tot de juiste beslissing. 

Wat zijn jouw vervolgstappen om te komen tot jouw droombadkamer? En hoe ga jij het regelen als het gaat om geldzaken? Ik ben heel erg benieuwd, succes! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: jouw balkon opvrolijken?

Met dit heerlijke weer is het nu dan echt tijd om je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *