De voordelen van zacht water in huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

“Zacht water”? Wat bedoel je daarmee? Denk je misschien. Dat leg ik je nu uit. Het water wat uit de kraan stroomt, is in eerste instantie namelijk al snel “hard water”. Met hard water, wordt water bedoeld waar veel kalk in zit.  Dit zorgt er voor dat in jouw badkamer snel kalkvorming kan ontstaan wanneer het opdroogt. Onder andere dit kun je voorkomen! Ik vertel je in deze blog graag over voordelen van zacht water. Lees je mee?

 

Frisse badkamer

Zoals ik hierboven al noemde kan er in de badkamer snel kalkvorming ontstaan wanneer er hard water uit de kraan of douche stroomt. Dit oogt niet fris, voelt niet fris en zorgt ervoor dat je vervolgens hard moet gaan schrobben met chemische middelen, die ook niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Als je teveel van deze middelen inademt is het schadelijk voor je gezondheid en ook directe aanraking met je huid is geen pretje. Niet alleen voor jou zijn deze middelen slecht, maar ook voor het milieu is het niet goed. Dit wil je natuurlijk voorkomen! 

Onderhoud

Zoals ik al zei is het beter voor je, als je geen chemische schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken. Niet alleen de schoonmaakmiddelen zijn slecht voor je gezondheid. Ook teveel kalk in water, kan namelijk vervelend zijn na jouw douche of bad moment. Dat kan zorgen voor een jeukende en geïrriteerde huid en droogt je huid en haar uit.

We hebben in Nederland de luxe om de kraan open te draaien en binnen een handomdraai een glas water, je koffiezetapparaat of je waterkoker snel te vullen. Super makkelijk en fijn. Om jezelf zo gezond mogelijk te houden, is het belangrijk om minimaal twee liter water per dag te drinken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik lust ook wel graag een bakje koffie of kop thee. Vooral deze koude en donkere dagen houdt het me warm én wakker. Door het vele gebruiken van deze apparaten kan er ook snel kalkvorming in je koffiezetapparaat of waterkoker ontstaan. Dit zorgt er dan voor dat je veel onderhoud moet doen en misschien ook wel hardnekkige middelen moet gebruiken. Dat wil je toch niet? 

Makkelijke oplossing

Gelukkig is er iets aan te doen! Er is namelijk een manier om het water wat uit jouw leidingen komt zachter te maken. Dit kan met de Amfa4000 van Waterontharder! Het is een compact anti kalk systeem wat je gemakkelijk bevestigd op de leidingen in jouw woning. 

Kijk jij er al naar uit om niet meer met die vervelende schoonmaakmiddelen te schrobben? En wil jij ongestoord genieten van jouw kopje koffie? Neem eens een kijkje bij Waterontharder en bestel de Amfa4000 voor jou!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Let’s Go Green!

Degene die zich bewust zijn van de interieurtrends zullen het vast wel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *