Bouw jouw badkamer om tot droombadkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je badkamer verbouwen is altijd een hele uitdaging. Vaak weet je niet waar je moet beginnen. Dat begrijp ik helemaal! Heb je wel al besloten wat voor stijl je in de badkamer wil? Welke kleuren je terug wil laten komen? Weet je al wat er met de leidingen gaat gebeuren? Dat is ook lastig! In deze blog help ik je graag verder met wat handige tips voor het verbouwen van jouw badkamer!

#Tip 1 Een leuke stijl

Er zijn een heleboel stijlen voor je badkamer. Houd je van klassiek, echte luxe, bohemian of misschien industrieel? Zie hieronder een paar leuke stijlen voor jouw badkamer! 

Luxe badkamers 

Het creëren van een luxe badkamer kan lastig zijn. Waarmee je dit het beste kan doen is door ruwe materialen zoals gesteente en bakstenen te gebruiken, die je combineert met gouden tinten of marmer. Of misschien wel allebei? Goudkleur en marmer hebben van zichzelf een luxe uitstraling. Gesteente en bakstenen zorgen voor het warme gevoel dat je natuurlijk ook in je badkamer wilt hebben. 

 

Bohemian badkamers 

Bohemian badkamer kun je herkennen aan zachte kleuren, planten en gordijnen. Ze stralen vaak rust uit. Natuurlijke producten zijn een must. Zet bijvoorbeeld een houten krukje langs het bad en kleed het aan met duurzame producten. 

Industriële badkamers

Stoer en robuust. Dat is wat een industriële badkamer hoort uit te stralen. Donkere harde kleuren komen terug in jouw design. Laat wel een goed contrast terugkomen door bijvoorbeeld witte tegels. Aluminium is wel een must in deze badkamer!

#Tip 2 Wat komt er kijken bij het verbouwen?

Bij het verbouwen komt er meer kijken dan het slopen en het terugbouwen. Je moet namelijk naar de prijs kijken en de mogelijke extra kosten, wat er met de leidingen gaat gebeuren en natuurlijk hoe lang de verbouwing gaat duren.    

De kosten 

Naast het bad, de douche, de wastafel en ga zo maar door, zijn er nog andere problemen waar je op moet letten. Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar ventilatie is een heel belangrijk punt. Heb je namelijk geen raam in je badkamer? Dan moet je op een andere manier zorgen dat het vocht de badkamer uitgaat. Dit kan nog wel eens wat gaan kosten!  Ook wanneer de leidingen anders aangelegd moeten worden ben je weer veel geld kwijt.

De leidingen 

Stel: je wil de douche of het toilet aan de andere kant van de ruimte, dan moeten de leidingen ook op een andere manier aangelegd worden. Dit is een hele klus, maar natuurlijk wel erg nodig! Wat heb je namelijk aan een badkamer zonder water!? 😉 

 

#Tip 3 Op lange termijn onderhouden

Wanneer het om het onderhoud van jouw badkamer gaat, wil je natuurlijk wel dat alles zo schoon mogelijk blijft. Het grootste probleem in de badkamer is vaak kalk. Dit wil je het liefst zo lang mogelijk vermijden. Daarvoor heeft Waterontharder dé oplossing. Waterontharder heeft de Amfa4000! Dit is een anti kalk systeem dat je bevestigd aan de leiding. Het verbetert jouw leiding water en zorgt voor minder kalkaanslag. Super handig! 

Ben je er al helemaal klaar voor om de badkamer stevig aan te pakken? Ga aan de slag!   

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly Favourites: Moderne Meubels

Hoi! Vandaag hebben we weer een nieuwe Weekly Favourites voor jullie en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *