5x tips om een thuis-spa te creëren

Inspiratie tijd: 3 minuten

Helaas speelt het coronavirus nog steeds een rol in ons leven. Voor mij geldt dat ik niet naar een luxe hotelletje in het buitenland ben geweest en nog altijd veelal thuis aan het werk ben. Om toch in de avond tot rust te komen, vertoef ik graag in de badkamer en stap met een maskertje op mijn gezicht onder de douche. Extra fijn is het als de badkamer een luxe uitstraling heeft, alsof je je waant in een spa. In deze blog lees je de vijf beste tips om een thuis-spa te creëren!

1. Rommel uit het zicht

Een eerste stap om het spa-gevoel te creëren is het opruimen van de badkamer. Zorg ervoor dat de toiletartikelen (die je niet gebruikt tijdens jouw spa-ritueel) opgeborgen zijn. Als de spullen uit het zicht zijn, oogt de ruimte al veel rustiger. Berg de toiletartikelen op in het badkamer meubel. Voor de spulletjes die niet passen, shop je een aantal mooie opbergmanden. Leg wat je gebruikt heb ook weer terug in het kastje of in de mand. Als de badkamer er altijd netjes en schoon uitziet, krijg je vanzelf rust in je hoofd.

Bron: bloglovin.com

2. Luxe uitstralen

Een donkere badkamer is hip! En dat is niet voor niets. Door de wanden een donkere kleur te geven, creëer je een warme sfeer en een  gevoel van geborgenheid. En ja, dit kan ook prima in een kleine ruimte! Let er dan wel op dat je gebruik maakt van twee of drie kleuren, anders oogt het al gauw heel druk. Wil je nog meer een luxueuze uitstraling creëren? Zorg dan voor goud- of koperkleurige accessoires.

Bron: hoog.design

3. Plantengeluk

Door een paar planten toe te voegen aan de badkamer, creëer je in een handomdraai een spa-gevoel in de badkamer. Dit hoeft niet veel te kosten, let maar eens op de aanbiedingen in de folders! Deze planten zorgen voor een rustige sfeer en geven jou energie: de klimvijg, de lepelplant en de eucalyptusplant.

Bron: green-bubble.com

4. Extra snufjes

Heb je iets meer geld te besteden om van jouw badkamer een thuis-spa te maken? Schaf dan een bubbelbad aan! Ideaal om even echt tot rust te komen na een drukke werkdag of een fanatieke sportwedstrijd. Bovendien is het warme water helend voor je lijf en geven de bubbels je een lekkere massage. Ook een inloopdouche mét regendouche is een snufje dat eigenlijk niet mag ontbreken in de luxe badkamer van tegenwoordig. Je moet er alleen wel van houden 😉

Bron: @fagerhoi_hjemmet • instagram.com

5. Sfeervol douchen of badderen

Ben je klaar om onder de douche te stappen of in bad? Dim dan de lichten, dit zorgt voor de ultieme spa-sfeer. Steek wat geurkaarsjes aan en zorg voor lekkere bad- of doucheschuim. Last but not least: een rustgevend muziekje op de achtergrond mag niet ontbreken in jouw thuis-spa.

Welke tips om een thuis-spa te creëren ga jij toepassen in jouw badkamer? Laat het in een reactie onder deze blog achter of deel jouw foto op Instagram en tag ons!

Blog door Karin | 25 jaar | Achterhoeker | Onderwijs | @karinstahome

Comments

comments

Written By
More from Karin Jansen

5x tips om een thuis-spa te creëren

Helaas speelt het coronavirus nog steeds een rol in ons leven. Voor...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *