Een rotan wiegje voor de baby

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wanneer je zwanger bent is niets leuker dan urenlang op Pinterest op zoek gaan naar nieuwe inspiratie. Voor de babykamer, leuke babyspullen, kleertjes en ga zo maar door. Wij hebben besloten om geen box te gebruiken, maar te kiezen voor een ruim rotan wiegje. Dat staat niet alleen superleuk, maar is ook heel handig! Je kunt het wiegje namelijk ook in de babykamer of op je eigen kamer zetten… Lees je mee? Ik laat het je graag zien! 

Het Mandenhuys

Om te beginnen wil ik jullie één tip meegeven: Het Mandenhuys. Bij Het Mandenhuys vind je ontzettend veel inspiratie en niet alleen voor de babykamer. Je vindt er in ieder geval heel veel meubels en accessoires in rotan/rattan! Warme materialen voor zowel binnen als buiten. Toen ik dit rotan wiegje tegenkwam was ik gelijk verliefd. Wat een beauty! 

Op de onderstaande foto zie je het wiegje in de babykamer, maar zoals ik al vertelde in de inleiding gaan wij het wiegje beneden in de woonkamer gebruiken. Bij mijn eerste dochter vond ik een box niet heel erg fijn, maar het is natuurlijk wel ideaal als je een plekje hebt waar je pasgeboren baby lekker kan slapen en liggen. Nu moet ik zeggen dat ik dit wiegje echt groot genoeg vindt, dus je hebt er nog zeker lang plezier van! 

Tips voor stylen met rotan 

Ik vind rotan echt een toevoeging aan je woonkamer. Het brengt veel sfeer mee. Je kunt dit materiaal op vele manieren stylen, zodat je nog meer haalt uit een ruimte. Denk aan het combineren met verschillende planten of kies voor één grote plant. Het groen springt er dan echt uit. Hieronder heb ik nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zowel voor styling in de babykamer als de styling in de woonkamer. 

Babykamer

  1. Kies voor een mooi, warm vloerkleed. Op deze manier maak je er echt een geheel van en past het goed bij elkaar. Een vloerkleed zorgt voor verbinding! 
  2. Een mooi hemeltje zorgt voor een knus gevoel. Je kunt kiezen voor de klassieke hemels (wit/half transparant) of voor een hemeltje zoals op deze foto. Het is maar net wat voor een soort uitstraling jou het meeste aanspreekt. 
  3. Plaats het wiegje in een hoek of tegen de muur. Ik vind dit altijd prettiger voor een baby. Het geeft wat meer geborgenheid dan dat een wiegje vrij staat in de ruimte. 
  4. Ook voor in de babykamer vind ik planten leuk! Liever geen echte plant? Kies dan voor een neppe hangplant en zet deze op een schap of de kledingkast. 

Woonkamer

  1. Cluster! Zorg ervoor dat je een gezellig hoekje maakt of dat je meerdere elementen met elkaar combineert. Een rond vloerkleed erbij, een grote plant of een leuke poef op de grond. Op deze manier is de styling helemaal af! 
  2. Kies voor een leuke muziekmobiel, vooral als je het wat meer gebruikt als een box. Zelfs op een rotan wiegje kun je dit plaatsen! Handig. 😉 
  3. Plaats het wiegje bij een raam of zorg voor voldoende daglicht. De tip die ik kreeg van mijn kraamhulp de vorige keer is om de kleine vooral de eerste dagen voldoende daglicht te geven. 

Maar zoals ik al zei, kun je bij Het Mandenhuys terecht voor veel meer dan alleen de babykamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie spiegels, een hondenmand of opbergmanden? Echt genoeg keuze! Maar… ik ben in ieder geval helemaal verliefd op het rotan wiegje van Het Mandenhuys en ik kan niet wachten tot onze kleine er in ligt! 

Wat vind jij van ons rotan wiegje van Het Mandenhuys? Liefs, Mariëlle. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

10 x de mooiste groene keukens

Groen is hip! Je ziet de kleur veel terugkomen in woonkamers en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *