Een goede omgeving voor jouw slapende baby

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als kersverse ouder van een baby zul je het er vast mee eens zijn dat een goede nachtrust voor jouw kleintje cruciaal is. In de beginfase zullen de nachten helaas onderbroken worden en zal het voor jou als ouder en jouw kleintje nog zoeken zijn naar een fijn ritme. Hiervoor is het belangrijk dat de babykamer optimaal is ingericht. In deze blog geven we je wat tips!

Stijl

Misschien ben jij er nog niet over uit hoe je jouw baby- of kinderkamer wil inrichten. Dan is het handig om daar eerst een plan voor te maken. Dit kun je bijvoorbeeld door middel van een moodboard doen. Hierop plak je onder andere de kleuren die je mooi vindt, de materialen en sfeerbeelden van andere interieurs die passen bij de stijl die jou aanspreekt. Voor sfeerbeelden van andere interieurs kun je door woonmagazines bladeren en ze daaruit knippen, maar je kan bijvoorbeeld ook inspiratie op Pinterest of Instagram zoeken.

Licht en donker

Om een goed slaapritme te ontwikkelen is het belangrijk dat jouw kleintje went aan het verschil tussen licht en donker. Door de kamer goed te verduisteren tijdens het slapen leer je hem of haar aan om te slapen in het donker. Om de kamer te verduisteren kun je verduisterende raamdecoratie gebruiken. Denk aan gordijnen, rolgordijnen of andere raamdecoratie. Bij HEMA hebben ze super mooie verduisterende gordijnen! Hierbij denk je misschien al gauw aan een donkere kleur, maar dat is zeker niet nodig. Heb jij een lichtgekleurd interieur? De gordijnen zijn er ook gewoon in lichte kleuren.

Om de kamer te verlichten kun je een lichtplan maken, hierin kun je een plan bedenken voor waar je in de kamer lampen wil ophangen of plaatsen.

Rustig liggen

Een slaapzak kan een belangrijk hulpmiddel zijn om de slaapomgeving van een baby veiliger en comfortabeler te maken. Ten eerste kan het voorkomen dat de baby tijdens het slapen onder de dekens wegzakt, wat een risico op verstikking met zich meebrengt. Ten tweede biedt een slaapzak baby een constante en comfortabele temperatuur, wat belangrijk is omdat baby’s hun lichaamstemperatuur nog niet goed kunnen reguleren. Bovendien kan het gebruik van een slaapzak ook bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond slaappatroon bij de baby. Kortom, een goede slaapzak kan bijdragen aan de gezondheid en veiligheid van een baby tijdens de slaap.

We hopen dat onze tips je op weg hebben geholpen om een goede nachtrust en slaapomgeving voor jouw kleintje te creëren!

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe creëer je een modern interieur?

Heb jij al jarenlang hetzelfde interieur en ben je toe aan vernieuwing?...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *