De verbouwing was een hele uitdaging

Jantien

Hallo! De vorige keer heb ik mij in mijn eerste blog voor Furnlovers kort voorgesteld. Ik ga jullie in mijn blogs informeren over mijn werk als interieurontwerpster en -adviseur, mijn werk in mijn Designstudio, waar ik brocante materialen ‘upcycle’ tot nieuwe en eigentijdse interieurobjecten én over ons huisje in Frankrijk. Genoeg stof tot verhalen dus! Foto’s van dit alles vind je ook terug op mijn Instagram account of Facebook pagina.

IMG_20161201_125100

De verbouwing

Maar nu eerst, zoals beloofd, vertel ik jullie graag meer over de grote verbouwing die wij in dit 20-iger jaren huis achter de rug hebben.

Verbouwing 2011 (25)

Kamertjes voor de dienstmeisjes 

In dit oude, voormalige doktershuis werkten en woonden ze voornamelijk beneden. Op de bovenverdieping was één grote slaapkamer voor de dokter en zijn vrouw en een heleboel kleine kamertjes voor de kinderen en dienstmeisjes. Dit alles was gescheiden door een grote, donkere gang.

Verbouwing 2011 (47)

Zonde! 

Ook was er geen vaste trap naar de zolder, vanuit een rommelhok kon je een vlizotrap op naar de prachtige zolder, maar deze was bijna niet meer begaanbaar. Vol met spinnenwebben en dozen met oude boeken en andere verloren schatten… Zonde!

Verbouwing 2011 (21)

Verbeeldingskracht

Mijn verbeelding ging met mij aan de haal en ik begon meteen te dromen over een mooie lichte bovenverdieping, de oude balken weer glorieus in het zicht en ruime kamers met mooie houten vloeren.

Verbouwing 2011 (53)

Geweldig dat wij het voor elkaar kregen om dit ook te gaan realiseren. We vonden een goede en betaalbare aannemer en mijn neef Gert-Jan van Meurs, interieurarchitect. Zij hebben ons geholpen onze dromen waar te maken.

Het werd een lastige klus, want al die kleine ruimtes, weinig ramen en geen vaste trap naar boven. Hoe krijg je dat voor elkaar? De oplossing bleek rigoureus te zijn; alles slopen! Alle tussenmuren en plafonds eruit. Alle verborgen schoonheden weer tevoorschijn toveren…

IMG_20161205_135546

De grootste uitdaging 

De grootste uitdaging was nog wel gelegen in de vaste trap naar de zolder. Wij wilden deze graag in dezelfde oude stijl als de trap beneden. Van hout en met mooie bewerkte spijlen.

20161201_124017

Maar het huis heeft hoge plafonds en een stijl puntdak. De trap kon maar moeilijk een goede plek krijgen. Totdat Gert-Jan bedacht er een hoek in te maken, ben je bijna beneden dan kom je op een soort vlonder uit en ga je rechts af de laatste treden af. Geweldig! Speels en toch mooi!

20170202_164036_resized

De volgende keer meer over de woondromen, wensen en uitdagingen die wij tegenkwamen tijdens onze verbouwing!

Comments

comments

More from Jantien Broere

Het was een stoffige en krakkemikkige zolder, tot na de verbouwing…

Welkom bij mijn nieuwste blog over de verbouwing van ons huis uit...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *